...

Usta Coin

Poly Network, Hacker'ın Çalınan Milyonlarca Kriptoyu Geri Getirmeye Hazırlanıyor

Poly Network'ten potansiyel olarak 600 milyon dolar çalan bilgisayar korsanı, fonları iade etmek için multisig bir cüzdan istedi.

Zincirler arası protokol Poly Network, Salı günü yaklaşık 600 milyon dolar kripto sızdıran bilgisayar korsanının sözlerini tutacağını ve çalınan fonların en azından bir kısmını iade edeceğini umarak üç cüzdan adresi kurdu.

Hacker, Çarşamba günü saat 4:00 UTC civarında, kendileriyle bir Ethereum işlemine gömülü bir mesajda, fonları iade etmeye hazır olduklarını söyledi. Başka bir mesajda, Poly Network ile iletişime geçemediklerini ve ganimeti iade etmek için çok imzalı bir cüzdan istediklerini söylediler.

Bilgisayar korsanının Poligon adresi, saat 8:46 UTC'de kurulan Poly Network cüzdanlarından birine USDC cinsinden 10.000 dolar gönderdi.

Bilgisayar korsanı, Çin merkezli Poly Network de dahil olmak üzere bazılarının tarihteki en büyük DeFi hack'i olarak tanımladığı şeyi çıkardıktan sonra zaten bir "efsane" olduklarını söyledi.

Poly Network, soygunu Salı akşamı Twitter'da duyurdu ve Binance Smart Chain, Ethereum ve Polygon'da fonların yönlendirildiği üç adres yayınladı. Bu hesaplarda USDC (-%0.09), shiba inu, ether (ETH, +%2.09) ve Wraped BTC (WBTC, +0.69) dahil olmak üzere 600 milyon dolardan fazla token mevcuttu.

DeFi likidite havuzu Ellipsis Finance dahil olmak üzere diğer adreslere para gönderdikten sonra 400 milyon doların biraz altında kaldı.

Poly Network, analist Kelvin Ficther'in kabul ettiği güvenlik şirketi SlowMist'in analizini onayladı ve bu istismarı protokolün zincirler arası işlevleriyle ilgili bir hataya bağladı. Çinli şirket BlockSec, saldırının sızdırılmış bir özel anahtardan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

 

Kripto para birimlerine ve diğer İlk Para Tekliflerine (ICOlar) yatırım yapmak oldukça riskli ve spekülatiftir ve bu makale Usta Coin veya yazar tarafından kripto para birimlerine veya diğer ICOlara yatırım yapılması için bir tavsiye değildir. Her bireyin durumu benzersiz olduğundan, herhangi bir finansal karar vermeden önce her zaman nitelikli bir profesyonele danışılmalıdır. UstaCoin, burada yer alan bilgilerin doğruluğu veya güncelliği konusunda hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermez.