...

Usta Coin

Başka Bir DeFi Hacki SushiSwap'ın Token Platformundan ETH'de 3 Milyon Dolar Çalındı

The Wall Street Journal

Popüler DEX SushiSwap'ın token platformu MISO, çalınan 3 milyon dolarlık ETH ile en son hack kurbanı oldu.

SushiSwap'ın CTO'su Joseph Delong, protokolün token platformu MISO'nun bir tedarik zinciri saldırısının kurbanı olduğunu bildirdiği DeFi açıkları devam ediyor. İlk tahminler, saldırganın ETH'de 3 milyon dolardan fazla çalındığını gösteriyor.

Delong, MISO kullanıcı arabiriminin “bir tedarik zinciri saldırısının kurbanı olduğunu” 17 Eylül'de Twitter'da paylaştı.

GitHub anonim kullanıcısı AristoK3, ön uca kötü amaçlı bir kod enjekte etmişti. Böylece,  otomobil odaklı bir NFT olan Jay Pegs Auto Mart müzayedesinden yararlanmayı başardılar. Delong, o zamandan beri müzayedelerdeki tüm sorunların düzeltildiğini güncelledi.

Projenin web sitesine göre MISO, SushiSwap borsasında yeni bir proje yayınlama sürecini kolaylaştırmak için oluşturulmuş bir açık kaynaklı akıllı sözleşmeler paketi olarak hizmet veriyor. SushiSwap geçen yıl piyasaya sürülmesine rağmen, yaklaşık 700 milyon $'lık 24 saatlik işlem hacmiyle en büyüklerden biridir.

Delong tarafından sağlanan ve fonların gönderildiği Ethereum adresi, failin 865.1 ETH tokenlerini çalmayı başardığını gösteriyor. Bugünkü fiyatlarla bu miktar 3 milyon doları aşıyor.

SushiSwap'ın CTO'su ayrıca ekibin KYC bilgilerini almak için FTX ve Binance ile iletişime geçtiğini, ancak şu ana kadar iki borsanın "bu hassas konuda" cevap vermediğini söyledi.

Delong ayrıca, fonlar sabah saat 8'e kadar iade edilmezse, ekibin avukata FBI'a IC3 şikayetinde bulunması talimatını verdiği konusunda da uyardı.

SushiSwap'ın yerel tokeninin saldırıdan sonraki saatlerde %9'dan fazla düştüğünü belirtmekte fayda var.

Kripto para birimlerine ve diğer İlk Para Tekliflerine (ICOlar) yatırım yapmak oldukça riskli ve spekülatiftir ve bu makale Usta Coin veya yazar tarafından kripto para birimlerine veya diğer ICOlara yatırım yapılması için bir tavsiye değildir. Her bireyin durumu benzersiz olduğundan, herhangi bir finansal karar vermeden önce her zaman nitelikli bir profesyonele danışılmalıdır. UstaCoin, burada yer alan bilgilerin doğruluğu veya güncelliği konusunda hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermez.