...

Usta Coin

Bitcoin Rallileri İle Kripto Pazarı Son 3 Ayda İlk Kez 2 Trilyon Doları Aştı

Bitcoin, hafta sonu Mayıs ortasından bu yana en yüksek seviyesi olan 48.000 doları aştı, ancak Pazartesi günü bu kazançların bir kısmını geri aldı.

Cumartesi günü, dijital para Coindesk verilerine göre, 17 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 48.126.47 $'a ulaştı. Pazartesi günü sabah saat 8 civarında, bitcoin 47.263,35 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin toparlanması, Haziran ve Temmuz aylarında yoğun bir şekilde satıldıktan sonra geldi ve Nisan ayında 64.000 doların üzerinde rekor bir rekorun ardından 30.000 doların altına düştü.

Kripto para borsası Luno'nun iş geliştirme başkanı Vijay Ayyar bitcoin 29.000 ila 30.000 $ arasında işlem görürken “Bunun (bitcoin'in yükselişinin) büyük birikimin sonucu olduğuna inanıyorum” demişti.

Dijital paraların fiyatlarını takip eden CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin'in yükselişi Cumartesi günü tüm kripto para piyasasının değerini Mayıs ortasından bu yana ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıkardı.

Kripto piyasası yaz boyunca bir dizi ters rüzgarla karşı karşıya kaldı. En büyüklerinden biri, Bitcoin madenciliği operasyonlarını kapatmaya ve başka bir yere taşınmaya zorlayan Çin'deki yetkililerin sektör üzerindeki yenilenmiş düzenleyici incelemesiydi. Bu, Bitcoin'in 30.000 dolar seviyesinin altına düşmesinin en büyük nedenlerinden biriydi.

Bu arada, ABD Senatosu, geçişini geciktiren kripto vergi raporlamasında önerilen herhangi bir değişiklik olmadan geçen hafta büyük bir altyapı faturasını onayladı. Bu kripto topluluğu için bir darbe olarak görüldü, ancak bazıları bunun ABD hükümetinin sektörü ciddiye aldığını gösterdiğini söyledi.

Kripto para odaklı risk sermayesi ve ticaret şirketi Kenetic Capital'in kurucusu Jehan Chu, bu "temel düzenleyici engellerin" yakın vadede "piyasanın kanatlarını kırdığını" söyledi.

Chu, Bitcoin 55.000 dolara tırmanabilirken, yatırımcıların 2022'de “uzun ve istikrarlı bir yürüyüş için sahneyi sıfırlayarak 30.000 doların altındaki seviyelere önemli bir geri çekilme” beklemesi gerektiğini söyledi.

Hackerların tarihin en büyük kripto para soygunlarından birinde 600 milyon dolar çalmasının ardından bu ay daha fazla olumsuz haber geldi. Ancak olayların tuhaf bir dönüşünde, bilgisayar korsanları sonunda çalınan paranın neredeyse tamamını iade etti.

Bu, bitcoin boğalarını korkutmuş gibi görünmüyordu.

Luno'dan Ayyar, bitcoin'in 48.000 ila 50.000 dolar arasındaki direnç seviyelerine yaklaştığını söyledi.

Ayyar, "Bitcoin'in tek seferde geçmesini beklemiyorum" diyerek, bu destek seviyesini kırarsa dijital paranın "kesinlikle tüm zamanların en yüksek seviyelerine geri dönmek istediğini" de sözlerine ekledi.

Kripto para birimlerine ve diğer İlk Para Tekliflerine (ICOlar) yatırım yapmak oldukça riskli ve spekülatiftir ve bu makale Usta Coin veya yazar tarafından kripto para birimlerine veya diğer ICOlara yatırım yapılması için bir tavsiye değildir. Her bireyin durumu benzersiz olduğundan, herhangi bir finansal karar vermeden önce her zaman nitelikli bir profesyonele danışılmalıdır. UstaCoin, burada yer alan bilgilerin doğruluğu veya güncelliği konusunda hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermez.