...

Usta Coin

İsimTether USDt
Sembol USDT
Sıra3
Fiyat1,00 USD
24 Saatlik Hacim46.071.550.657,89
1 Saatlik Değişim%-0.009
1 Günlük Değişim%-0.029
7 Günlük Değişim%0.003
Son Güncellenme26-06-2024 21:30:00

Tether (USDT) Nedir?

Bugünkü fiyatı, 24 saatlik 46.071.550.657,89 USD işlem hacmiyle 1,00 USD'dir. Bu hafta %0.003 değişim gösteren Tether USDt son 24 saatte %-0.029 değişim göstermiştir. İşlem hacmi sıralamasında 3. sırada bulunmaktadır. Son güncelleme tarihi 26-06-2024 21:30:00.

Tether (USDT) Nedir?

USDT, Hong Kong merkezli bir şirket Tether tarafından çıkarılan ABD dolarının fiyatını yansıtan bir stablecoin'dir (sabit değerli kripto para birimi). Jetonun USD'ye sabitlenmesi, dolaşımdaki USDT sayısına eşit olan rezervlerde bir miktar dolar tutularak elde edilir.

İlk olarak Temmuz 2014'te Omni platformu kullanılarak Bitcoin'in blok zincirinin üzerine inşa edilen ikinci katmanlı bir kripto para belirteci olan Realcoin olarak piyasaya sürüldü, daha sonra USTether olarak yeniden adlandırıldı ve ardından USDT olarak değiştirildi. Bitcoin'in yanı sıra USDT daha sonra Ethereum, EOS, Tron, Algorand ve OMG blok zincirlerinde çalışacak şekilde güncellendi.

USDT'nin belirtilen amacı, güvenilir bir üçüncü taraf aracı olmadan kullanıcılar arasında gönderilebilen kripto para birimlerinin sınırsız doğasını ABD dolarının sabit değeriyle birleştirmektir.

Tether'in Kurucuları Kimlerdir?

USDT - veya o zamanlar bilindiği gibi Realcoin - 2014 yılında Brock Pierce, Reeve Collins ve Craig Sellars tarafından piyasaya sürüldü.

Brock Pierce, kripto ve eğlence endüstrilerinde bir dizi yüksek profilli projenin ortak kurucusu olan tanınmış bir girişimcidir. 2013 yılında, 2017 yılına kadar 80 milyon dolardan fazla fon toplayan bir risk sermayesi şirketi Blockchain Capital'i kurdu. Pierce, 2014 yılında Bitcoin'in iyileştirilmesine ve tanıtımına yardımcı olmak için kurulmuş bir kar amacı gütmeyen kuruluş olan Bitcoin Vakfı'nın yöneticisi oldu. Pierce ayrıca, piyasadaki en büyük kripto para birimlerinden biri olan EOS'un arkasındaki şirket olan Block.one'u kurdu.

Reeve Collins, varlığının ilk iki yılında Tether'in CEO'suydu. Bundan önce, çevrimiçi reklam ağı Traffic Marketplace, eğlence stüdyosu RedLever ve kumar web sitesi Pala Interactive gibi birkaç başarılı şirketin ortak kuruculuğunu yapmıştı. Collins, 2020 itibariyle bir pazarlama ve reklamcılık teknolojisi şirketi olan SmarMedia Technologies'in başına geçiyor.

Tether üzerinde çalışmanın dışında Craig Sellars, Omni Vakfı'nın altı yılı aşkın bir süredir üyesidir. Omni Protokolü, kullanıcıların Bitcoin'in blok zincirinin üzerinde akıllı sözleşmeye dayalı özellikler ve para birimleri oluşturmalarına ve ticaret yapmalarına olanak tanır. Sellars ayrıca Bitfinex, Factom, Synereo ve MaidSafe Foundation gibi diğer birçok kripto para birimi şirket ve kuruluşunda da çalıştı.

Tether'i Benzersiz Yapan Nedir?

USDT’nin benzersiz özelliği, değerinin ABD dolarına sabit kalması için Tether tarafından garanti edilmesidir. Tether'e göre, yeni USDT tokenleri yayınladığında, rezervlerine aynı miktarda USD tahsis ediyor, böylece USDT'nin nakit ve nakit benzerleriyle tamamen desteklenmesini sağlıyor.

Kripto piyasalarının meşhur yüksek volatilitesi, kripto para birimlerinin tek bir gün içinde% 10-20 oranında yükselip düşebileceği anlamına geliyor ve bu da onları bir değer deposu olarak güvenilmez hale getiriyor. USDT ise bu dalgalanmalardan korunmaktadır.

Bu özellik, USDT'yi kripto yatırımcıları için güvenli bir liman haline getiriyor: yüksek volatilite dönemlerinde, portföylerini tamamen USD'ye çevirmek zorunda kalmadan Tether'de park edebiliyorlar. Buna ek olarak USDT, bir banka veya finansal hizmetler sağlayıcısı gibi yavaş ve pahalı bir aracıya güvenmek zorunda kalmadan, blok zinciri aracılığıyla bölgeler, ülkeler ve hatta kıtalar arasında ABD doları eşdeğerinde işlem yapmanın basit bir yolunu sağlar.

Ancak yıllar geçtikçe, Tether’in USD rezervleriyle ilgili iddialarının geçerliliğiyle ilgili bir dizi tartışmalar oldu ve zaman zaman USDT’nin fiyatını bozdu ve bu da tarihinin bir noktasında 0,88 $ 'a kadar düştü. Birçoğu, Tether’in rezervlerinin hiçbir zaman bağımsız bir üçüncü şahıs tarafından tam olarak denetlenmediği konusunda endişelerini dile getirdi.

Dolaşımda Kaç Tether (USDT) Coin Vardır?

USDT'nin toplam arzında sabit kodlanmış bir sınır yoktur - özel bir şirkete ait olduğu gerçeği göz önüne alındığında, teorik olarak ihracı yalnızca Tether’in kendi politikalarıyla sınırlıdır. Bununla birlikte, Tether, her bir USDT'nin bir ABD doları tarafından desteklenmesinin beklendiğini iddia ettiğinden, token miktarı şirketin gerçek nakit rezervleriyle sınırlıdır.

Dahası, Tether ihraç programlarını vaktinden önce açıklamaz. Bunun yerine, varlık rezervlerinin ve yükümlülüklerinin toplam tutarını listeleyen günlük şeffaflık raporları sunarlar, ikincisi dolaşımdaki USDT miktarına karşılık gelir.

Tether'e göre, Eylül 2020 itibarıyla dolaşımda 14,6 milyar dolarlık varlıkla desteklenen 14,4 milyar USDT token var.

Tether Ağı Nasıl Güvende Tutulur?

USDT'nin kendi blok zinciri yoktur - bunun yerine, diğer kripto para birimlerinin blok zincirlerinin (Bitcoin, Ethereum, EOS, Tron, Algorand, Bitcoin Cash ve OMG) üzerinde ikinci katman bir token olarak çalışır ve kendi hashing algoritmaları tarafından güvence altına alınmıştır.

Tether'i (USDT) Nereden Satın Alabilirsiniz?

Çok sayıda kripto para borsasında Tether / USDT satın almak mümkündür. Aslında, USDT’nin ortalama günlük işlem hacmi genellikle Bitcoin'inkine eşittir veya hatta aşar. USD'ye uygun bir alternatif sağladığından, özellikle itibari paradan kriptoya alım satım çiftlerinin bulunmadığı borsalarda belirgindir.

Kripto para birimlerine ve diğer İlk Para Tekliflerine (ICOlar) yatırım yapmak oldukça riskli ve spekülatiftir ve bu makale Usta Coin veya yazar tarafından kripto para birimlerine veya diğer ICOlara yatırım yapılması için bir tavsiye değildir. Her bireyin durumu benzersiz olduğundan, herhangi bir finansal karar vermeden önce her zaman nitelikli bir profesyonele danışılmalıdır. UstaCoin, burada yer alan bilgilerin doğruluğu veya güncelliği konusunda hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermez.